Bridge Rolls
2 jajka
200ml mleka
450g maki pszennej chlebowej
1,5 lyzeczki soli morskiej
1 lyzeczka cukru (org.caster sugar)
100g miekkiego masla
1 lyzeczke drozdzy instant
kilka lyzeczek mleka do smarowania
mak lub ziarna sezamu do posypania
Jaja wymieszac z mlekiem dosypac make i pozostale skladniki, wymieszac, wyrobic, zostawic do wyrosniecia. Gdy podwoi swoja obietosc, wylozyc na posypana maka stolnice, podzielic na 15 czesci, przykryc (lekko naoliwiona folia) aby nie wysychaly. Formowac podluzne buleczki. Ukladac na naoliwionej blasze, zostawic do wyrosniecia. Przed wlozeniem do pieca posmarowac wierzchy bulek mlekiem i posypac makiem lub sezamem. Piec 15-18 min w nagrzanym do 220C piekarniku. Ostudzic na kratce kuchennej. Zycze smacznego
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home