Tuesday, May 16, 2006
About Me
- Name: Liska
- Location: Warszawa, Poland
Zaczęło się dawno temu od paczki bakalii kupowanych codziennie po drodze ze szkoły, bez których nie wyobrażałam sobie murzynka. Miałam pewnie 12 lat i wielki zapał do tego, by grzebać w kuchennych szufladach. To był koniec lat osiemdziesiątych, więc w szufladach, oprócz budyniu śmietankowego, cynamonu, goździków i listków laurowych, niewiele było. Pamiętam spiżarnie moich bliskich, z których zimą przynosiło się słoiki z przetworami. Delikatny smak jagód rozgniatanych na podniebieniu. Pierwsze rzodkiewki i truskawki zrywane w wilgotny letni poranek. Dziś, dzięki mojej pasji, mogę realizować się zawodowo: fotografuję i piszę (moje zdjęcia ukazywały się m.in. w takich tytułach jak: Newsweek, Glamour, Claudia, Pani, Kukbuk, Magazyn Smak, Usta), realizuję sesje zdjęciowe dla klientów, od 2012 roku regularnie prowadzę warsztaty kulinarne. Współpracuję z wydawnictwami w zakresie redakcji merytorycznej. W 2012 r. ukazała się moja pierwsza książka "White Plate. Słodkie". W czerwcu 2014 r. druga książka: "O jabłkach". Z wykształcenia jestem dziennikarzem, ale wiele lat pracowałam w agencjach reklamowych i w działach marketingu dużych korporacji. Jestem mamą dwóch córek.
Previous Posts
- LAMB CURRY
- Brunch - Strawberries and goat cheese
- Brunch - Caprese salad
- COCONUT MILK SUGAR BUNS
- Camargue Rice Salad Nicoise
- Pizza
- Tarta z rabarbarem i migdałami
- Caponata
- Chleb razowy z czerwoną cebulą i kminkiem
- Linzertorte
Subscribe to
Posts [Atom]
1 Comments:
wygladaja cudownie...i pewnie pieknie pachna....zrobie wkrotce
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home